Wij adviseren net als bij lederen schoenen en tassen, de handschoenen niet te wassen of te laten reinigen. Het materiaal is kwetsbaar en om de kwaliteit van uw handschoenen in een zo goed mogelijke staat te behouden, adviseren wij het volgende. Spuit uw handschoenen voor het gebruik in met een voedende en waterafstotende leerspray. Deze spuitbussen zijn bij de betere lederwarenwinkels of schoenmakers verkrijgbaar. Dit zal de handschoenen beschermen tegen vuil en vocht.

De handschoenen mogen niet met agressieve (oplos)middelen behandeld worden en niet gewassen worden of chemisch gereinigd. Mochten de handschoenen vuil zijn geworden, kunt u, afhankelijk van de vlekken, het vuil met een zachte borstel verwijderen en daarna reinigen met een leerlotion.

Voor sterk vervuild leer adviseren wij dit met een zachte doek en wat vloeibare groene zeep (of groene zeep in een lauw sopje) licht schoon te wrijven. Hierna met een droge en schone doek droog deppen en op kamertemperatuur laten drogen. Laat het leer niet drogen in de buurt van een kachel of in de zon en gebruik geen was om de handschoenen weer op te poetsen. Dit dicht de poriën van het leer.